PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Türk mutfağının sevilen tariflerinden biri olan börek, Gelinim Mutfak’tanın yıldız tariflerinden biri oluyor. Lezzetli görüntüsüyle iştah açan Çarşaf böreği nasıl yapılır? Çarşaf böreğinin tarifi nedir sizler için derledik. Hadi gelin Gelinim Mutfakta programı ile merak uyandıran Çarşaf böreğini bugün mutfaklarımızda yapmaya
Hafta içi her gün saat 13.00’te Kanal D’de yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışması birbirinden lezzetli yemekleri ekranlara taşıyor. En güzel sunumu ve en lezzetli tarifleriyle aratılmaya başlanan Gelinim Mutfakta’nın bugünkü tarifi ise “tavuklu çarşaf böreği” oluyor. Lezzetiyle herkesin gönlünü fethedecek olan çarşaf böreği aynı zamanda görüntüsüyle de iştah kabartacak. Dillere destan olan çarşaf böreği tarifini sizler için hazırladık. Hadi gelin “Gelinim Mutfakta’nın tavuklu çarşaf böreği nasıl yapılır” inceleyelim.
TAVUKLU ÇARŞAF BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER:
Yufka
2 tavuk göğsü
1 büyük soğan
2-3 yeşil biber
2 orta boy domates
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber ve pul biber
Zeytinyağı ya da tereyağı
YAPILIŞI
Börek için ilk aşama olarak tavukları haşlayın ve didin.
Domates, maydanoz, yeşil biber ve soğanları ince ince doğrayın.
Bir tavanın içine yağı koyun doğradığınız soğan ve biberi kavurun. Ardından tavukları ilave edin.
Tuz, karabiber ve pul biberi tavuklu karışıma atın.
Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yufkaları bir tezgaha serin, üzeri için tavuklu karışımı domates ve maydanozları serpin.
Yufkayı rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar devam edin.
Üzerlerine eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun…
YAZARLARIMIZ
14 Mayıs 2024DUYURU
14 Mayıs 2024YAZARLARIMIZ
14 Mayıs 2024YAZARLARIMIZ
14 Mayıs 2024YAZARLARIMIZ
14 Mayıs 2024YAZARLARIMIZ
14 Mayıs 2024DUYURU
14 Mayıs 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.