PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Türkiye’nin geleneksel lezzetlerinden biri olan içli köftenin tavuklu versiyonunu denemediyseniz hazır olun bu versiyonuna bayılacaksınız. “Tavuk ile içli köfte olur mu?” sorularını sormadan önce sizler için hazırladığımız tavuklu içli köfte tarifini mutlaka deneyin. İşte tavuklu içli köfte tarifi.
Bulgurdan yapılan şahane bir lezzet: İçli köfte, bulgurun hamur haline getirilerek içinin kıymayla doldurulması suretiyle lezzetli bir tada dönüşen Orta Doğu mutfağına ait bir yemektir. Özel günlerde tercih edilen içli köfte, iki türlü hazırlanmaktadır. Bunlardan biri haşlama diğeri kızartma yöntemiyledir. Oldukça sevilerek tüketilen içli köfteyi şimdi sizler için tavuklu versiyonunun tarifini derledik. Parmaklarınızı ısırtacak tavuklu içli köftenin nasıl yapıldığı ise yazımızın detaylarında yer alıyor. Hadi gelin tavuklu içli köfte tarifini adım adım incelemeye!
TAVUKLU İÇLİ KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı ılık su
350 gram tavuk kıyması
2 orta boy haşlanmış patates
2 yemek kaşığı un
1 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı yeni bahar, kimyon ve karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı iyi çekilmiş ceviz içi
YAPILIŞI
Bulguru yoğurma kabına alıp üzerine 1,5 su bardağı su döküp karıştırın.
Ardından yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
Bir kabın içerisine tavuk kıyması, rendelenmiş patates, soğan, maydanoz, ceviz ve baharatlar katılarak 10 dakika yoğurulur.
Elinizi ıslatarak hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.
İç harcını elinizle çukurlaştırdığınız bulgurun içine koyun ve ağzını sivrilterek kapatın.
Hazırlanan köfteleri bir tepsiye dizin ve üzeri bir poşetle kapatın. Dolapta 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Ardından kızgın yağda pişirin.
Afiyet olsun…
YAZARLARIMIZ
15 Mayıs 2024DUYURU
15 Mayıs 2024YAZARLARIMIZ
15 Mayıs 2024YAZARLARIMIZ
15 Mayıs 2024YAZARLARIMIZ
15 Mayıs 2024YAZARLARIMIZ
15 Mayıs 2024DUYURU
15 Mayıs 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.