PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Gelinim Mutfakta yarışması yeni haftaya başlamasıyla birlikte birbirinden lezzetli yemek tariflerini de gündeme getiriyor. Gelinlerin en güzel yemeği yapmak için kıran kırana savaştığı Gelinim Mutfakta’nın bugünkü yıldız parçası ise mantarlı patates sefası oluyor. Peki mantarlı patates sefası nasıl yapılır? Mantarlı patates sefası tarifi nedir?
Hafta içi her gün saat 13.00’te Kanal D’de yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışması birbirinden lezzetli yemekleri ekranlara taşıyor. En güzel sunumu ve en lezzetli tarifleriyle aratılmaya başlanan Gelinim Mutfakta’nın bugünkü tarifi ise mantarlı patates sefası yemeği oluyor. Lezzetiyle herkesin gönlünü fethedecek olan mantarlı patates sefası aynı zamanda görüntüsüyle de iştah kabartacak. Gelinim Mutfakta’nın mantarlı patates sefası tarifini sizler için hazırladık. Hadi gelin mantarlı patates sefası yemeği nasıl yapılır inceleyelim.
MANTARLI PATATES SEFASI TARİFİ:
MALZEMELER
4 adet patates
300 gram kuşbaşı et
500 gram mantar
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
2 buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Kaşar
YAPILIŞI
Patatesleri ortadan ikiye ayırın ve içlerini sandal olacak şekilde oyun.
Ardından her iki tarafını fırça ile güzelce yağlayın.
Tepsiye yerleştirdikten sonra 200 derecede 15 dakika olacak şekilde fırına verin.
İç harcı için; 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Ardından küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin. Ardından sırayla et, mantar, sarımsak, salça, maydanoz ve baharatları ekleyin ve malzemelerin pişmesini bekleyin.
Beşamel sosu için, tencereye tereyağını alın ve eritin.
Ardından un ekleyin ve sürekli karıştırın.
Daha sonra sütü ilave edin ve bir tutam tuz atın.
Fırından çıkardığınız patateslerin içine hazırladığınız harcı yerleştirin.
Üstüne beşamel sos dökün ve kaşarları ekleyip.
Tekrar fırına verin.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.