DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Gelinim Mutfakta utangaç mantı tarifi! Şalgamlı mantı nasıl yapılır?
  • Mavikuş Medya
  • Yemek
  • Gelinim Mutfakta utangaç mantı tarifi! Şalgamlı mantı nasıl yapılır?
18 okunma

Gelinim Mutfakta utangaç mantı tarifi! Şalgamlı mantı nasıl yapılır?

ABONE OL
23 Nisan 2024 16:24
Gelinim Mutfakta utangaç mantı tarifi! Şalgamlı mantı nasıl yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Gelinim Mutfakta yarışması yeni haftaya başlamasıyla birlikte birbirinden lezzetli yemek tariflerini de gündeme getiriyor. Gelinlerin en güzel yemeği yapmak için kıran kırana savaştığı Gelinim Mutfakta’nın bugünkü yıldız parçası ise utangaç mantı oluyor. Peki utangaç mantı nasıl yapılır? Utangaç mantı tarifi nedir?

 Birbirinden farklı tariflerin yer aldığı Gelinim Mutfakta’nın bu haftaki yıldız yemeği Şalgam suyundan yapılan mantı oluyor. Kırmızı rengi ile farklı bir görünüş sağlayan utangaç mantı lezzetiyle parmak ısırtıyor. Üzerine dökülen bol yoğurt ve enfes salçalı sosuyla lezzeti doruklara çıkaran utangaç mantı, sofranızın da yıldızı oluyor. Peki utangaç mantı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta utangaç mantı tarifi

UTANGAÇ MANTI TARİFİ

MALZEMELER:

300 gram kıyma
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 çay kaşığı toz biber karabiber ve tuz
2 adet pancar (sıkın suyunu alın)
Ya da şalgam suyu tercih edilebilir.

Hamuru İçin;
500 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 adet pancarın suyu

Haşlamak İçin;
Su
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Hamur için malzemeleri bir araya getirin.

En son aşama olarak suyunu sıktığınız pancar suyunu ekleyin ve sert bir mantı hamuru elde edene kadar yoğurun.

Ardından hamuru bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın.

Daha sonra mantı şeklini vereceğiniz küçük kareler halinde kesin.

İç harcını hazırlayıp içine koyarak kapatın.

Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atıp mantıları içerisine aktarın.

Yoğurtla servis edin.

Afiyet olsun…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE