DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Enginarlı pirinç pilavı tarifi! Enginarlı pirinç pilavı nasıl yapılır?
  • Mavikuş Medya
  • Yemek
  • Enginarlı pirinç pilavı tarifi! Enginarlı pirinç pilavı nasıl yapılır?
10 okunma

Enginarlı pirinç pilavı tarifi! Enginarlı pirinç pilavı nasıl yapılır?

ABONE OL
22 Nisan 2024 17:46
Enginarlı pirinç pilavı tarifi! Enginarlı pirinç pilavı nasıl yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Mevsiminde lezzeti daha da doruklarında olan enginarı bugün sizler için pirinç pilavı ile sunuyoruz. Oldukça lezzetli olan enginarlı pirinç pilavı tarifini denemediyseniz hemen deneyin! Herkesin bayılarak tüketeceği enginarlı pirinç pilavı nasıl mı yapılır? İşte tarifi ve bütün detayları bugünkü yazımızda yer alıyor.

İçerisinde bulundurduğu vitamin sayesinde hepimiz için oldukça faydalı olan enginar,  nisan aylarının vazgeçilmezi oluyor. Özellikle zeytinyağlı olarak tercih edilen enginarı bugün sizlere pirinç pilavı tarifi ile vereceğiz. Lezzetine doyamayacağınız oldukça doyurucu olan enginarlı pilav, misafirlerinize sunacağınız şahane lezzetler arasına adını yazdırıyor. Karaciğer dostu, kalp ve beyin sağlığı için oldukça önemli olan enginarı, mevsiminde değerlendirmek için “enginarlı pilavı” mutlaka deneyin.

ENGİNARLI PİLAV TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet enginar
Yarım limon suyu
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı ayıklanmış taze bezelye
Yarım demet kıyılmış dereotu

YAPILIŞI

 Enginarları su ve limon suyu ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Geniş bir tavada doğradığınız havuç, kuru soğan ve zeytinyağını alıp sotelemeye başlayın.

Soğanların rengi dönünce yıkadığınız pirinçleri de ekleyip kavurun. Daha sonra bezelyeleri ekleyin.

3 su bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

En son aşama olarak yumuşayan enginarları doğrayın ve dereotunu ekleyerek karıştırın.

Afiyet olsun…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE