DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Gelinim Mutfakta baklava pastası nasıl yapılır? Çıtır çıtır bir lezzet: Baklava pastası!
  • Mavikuş Medya
  • Yemek
  • Gelinim Mutfakta baklava pastası nasıl yapılır? Çıtır çıtır bir lezzet: Baklava pastası!
25 okunma

Gelinim Mutfakta baklava pastası nasıl yapılır? Çıtır çıtır bir lezzet: Baklava pastası!

ABONE OL
19 Nisan 2024 15:50
Gelinim Mutfakta baklava pastası nasıl yapılır? Çıtır çıtır bir lezzet: Baklava pastası!
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Baklavaya ufak bir dokunuş yaparak şahane bir lezzete dönüştürmeye ne dersiniz? Görünüşü ile mest edecek çıtır çıtır sesiyle merak uyandıracak olan baklava pastası 7’den 70’e herkesin seveceği türden. Hadi gelin size bu enfes lezzet nasıl yapılır gösterelim.

Gelinim Mutfakta yarışması her hafta birbirinden lezzetli tarifleriyle gündem olmaya devam ediyor. Oldukça lezzetli bir tarifi daha izleyenlerine kazandıran Gelinim Mutfakta ekibi bu kez de baklavadan pasta yapmanın tarifini verdi. Sizde baklavadan pastamı olur diye düşünüyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hadi gelin çıtır çıtır bir lezzet olan baklavalık yufkadan pasta nasıl yapılır birlikte inceleyelim.

BAKLAVA PASTASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket baklava yufkası
1 bardak eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı esmer şeker (normal şekerde tercih edebilirsiniz) 
Pastacı kreması 
1 paket krema
2 bardak pudra şekeri
Üzeri için ilave pudra şekeri
1 çay bardağı kırık Antep fıstığı

YAPILIŞI

ilk olarak baklava yufkasının şeklini bozmadan şerit şerit dilimleyin.

Fırın tepsisine yayıp tereyağı, şeker ve Antep fıstığı ekleyin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. 

Kremayı pudra şekeriyle çırpın.

Pastacı kreması ekleyip birbirine karıştırın.

Fırından çıkan baklava yufkası katmanını ikiye bölün ardından arasına krema sürüp diğer katı ekleyin.

Soğuduktan sonra üzeri için pudra şekeri ilave edip soğumaya bırakın.

Afiyet olsun…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE