DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Muhallebili Revani Tatlısı
37 okunma

Muhallebili Revani Tatlısı

ABONE OL
24 Şubat 2024 20:40
Muhallebili Revani Tatlısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muhallebili Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yumurta

Muhallebi için:

  • 1 yemek kaşığı (mısır) nişasta
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 yumurta

Şerbet için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon suyu

Muhallebili Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
  2. Su ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyu ekleyin ve biraz daha kaynatıp ocaktan alın.
  3. Şerbeti soğumaya bırakın ve keki hazırlayın.
  4. Şekeri ve yumurtayı çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip kek hamurunu hazırlayın.
  5. Fırın kabına yağlı kağıt serin ve hamuru içine boşaltın fırın kabına hamur boşaltılır.
  6. Keki önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
  7. Muhallebiyi hazırlayın. Bunun için malzemeler kaynayıncaya kadar karıştırın ve pişirin (vanilya şekeri hariç).
  8. Kaynadıktan sonra vanilya şekeri ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
  9. Keki fırından aldıktan sonra 10/15 dk sıcağının çıkmasını bekleyin.
  10. Keki kağıdı ile birlikte fırın kabından tezgaha alın.
  11. Kolay olması için önce ortadan keserek ikiye ayırın ve her parça bıçakla düzgün bir şekilde 2 kat haline kesin.
  12. Kekin alt katını tekrar fırın kabına yerleştirin ve üzerine şerbetten gezdirin (yarısı kadar).
  13. Muhallebiyi tekrar çırpın ve kekin üzerine yayın, sonrada kekin ikinci katıyla kapatın.
  14. Şerbetin geri kalanını üzerine boşaltın ve yarım saat kadar bekletin, şerbetin soğuması için.
  15. Keki buzdolabına alın ve 3-4 saat kadar soğutup servis edebilirsiniz. Üzerine streç folyo kapatıp kekin kurumasını önleyebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun! 👩🏻‍🍳

Muhallebili Revani Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE